Makaron z łososiem, cukinią i oliwkami

makaron z łososiem, cukinia i oliwkami (2)

Składniki na 1 porcję:

  • 50-70 g makaronu pełnoziarnistego typu penne
  • 100 g świeżego łososia
  • 1 średnia cukinia
  • mała garść czarnych oliwek
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • świeże zioła: koperek
  • przyprawy: sól, zioła prowansalskie
  • oliwa

Przygotowanie:

  • Ugotować makaron i odcedzić.
  • Nagrzać piekarnik do 200 st.C (góra-dół). Cukinię umyć i pokroić w ćwiartki. Przełożyć do miski, polać łyżką oliwy i posypać ziołami prowansalskimi (ok. ¾ łyżeczki) i szczyptą soli. Wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na tackę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut.
  • Łososia obrać ze skóry, pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć krótko rybę. Wymieszać wszystkie składniki, dodać czarne oliwki i płatki migdałowe. Posypać świeżym koperkiem.
  • Przepis z diety napisanej przez p.Małgosię z bloga: qchenne-inspiracje.pl

makaron z łososiem, cukinia i oliwkami (5)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s