Pasta paprykowa

pasta paprykowa

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 250 g twarogu (chudego lub półtłustego)
  • mała czerwona cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka lub ostra
  • do podania: szczypiorek

Przygotowanie:

  • Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st.C.
  • Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć i ułożyć na blaszce. Piec 15-18 minut.
  • Po upieczeniu ostudzić i obrać ze skórki. Przełożyć do miski i zblendować na gładką pastę. Dodać twaróg i cebulę pokrojoną w bardzo drobną kostkę.
  • Doprawić do smaku: solą, pieprzem i papryką.Wymieszać.
  • Podawać ze szczypiorkiem.
  • Przepis pochodzi ze strony: przyslijprzepis.pl

pasta paprykowa 2

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s