Sałatka z awokado, pomidorkami i kukurydzą

sałatka z awokado pomidorkami i kukurydza (1)

Składniki na 2 porcje:

  • 2 garści mieszkanki sałat
  • 1 awokado
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 60 g sera mozzarella
  • garść pestek dyni
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki syropu klonowego (lub miodu)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Sałatę umyć, osuszyć, wyłożyć na talerze.
  • Awokado obrać i pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół i wyłożyć na sałatę.
  • Kukurydzę odcedzić, ser mozzarella pokroić na plastry lub kawałki, wyłożyć na wierzch.
  • Wymieszać składniki sosu winegret: 2 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżeczki syropu klonowego, doprawić solą oraz pieprzem. Całość polać sosem, posypać pestkami dyni.
  • Przepis pochodzi ze strony: thecomfortofcooking.com
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s