Sałatka z awokado, jajkiem i pomidorkami

sałatka z awokado i jabłkiem

Składniki na 2 porcje:

  • 2 garści mieszanki sałat
  • 1 awokado
  • 2 jajka
  • 1/2 dużego lub 1 małe jabłko
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • garść migdałów
  • oliwa, ocet balsamiczny

Przygotowanie:

  • 2 jajka ugotować na twardo (ok. 9-10 minut).
  • Sałatę umyć i rozłożyć na talerzach. Obrać i pokroić awokado (w plasterki), jabłko (w kostkę) a pomidorki przekroić na pół. Ułożyć na sałacie. Dodać jajko pokrojone w ćwiartki.
  • Migdały posiekać na drobniejsze kawałki, posypać nimi sałatkę.
  • Sałatkę polać 1 łyżką oliwy, 1 łyżką octu balsamicznego.
  • Przepis pochodzi ze strony: beantownbaker.com

* awokado można jeść od początku diety south beach, chociaż zalecane jest ograniczenie do 1/3 awokado w 1 fazie
przepis_southbeach_23

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s