Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

salatka z tunczykiem jajkiem i awokado (1)

Składniki na 2 porcje:

  • 1/2 opakowania mieszanki sałat
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki oliwy extra vergin
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki syropu klonowego (lub miodu)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • 2 jajka ugotować na półtwardo.
  • Wymieszać składniki sosu winegret: 2 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżeczki syropu klonowego, doprawić solą oraz pieprzem.
  • Sałatę wyłożyć na talerz. Dodać tuńczyka, obrane i pokrojone awokado. Całość polać sosem, posypać pestkami słonecznika zrumienionymi na suchej patelni.
  • Na wierzchu ułożyć jajka pokrojone w ćwiartki.
  • Przepis pochodzi ze strony: kwestiasmaku.com

przepis_southbeach_123

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s