Budyń z kaszy jaglanej z owocami

budyń z kaszy jaglanej

Składniki na 2 porcje:

  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej (ok. 80-90 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego light
  • 1 banan
  • 2-3 garści truskawek (ok. 250-300 g)
  • 1 łyżka miodu lub 2 łyżki syropu klonowego (można mniej)
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej opłukać na sitku, najpierw zimną wodą, później bardzo ciepłą. Kaszę przesypać do małego rondelka i wlać 1/2 szklanki mleka kokosowego (lub zwykłego) i 1/4 szklanki wody.
  • Gotować pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu i miękkości kaszy, przez ok. 15 minut.
  • Do blendera, dodać pozostałe 1/2 szklanki mleka kokosowego, 1 łyżkę miodu, obranego banana i 1 łyżkę soku z cytryny. Dodać również ugotowaną kaszę.
  • Zmiksować na idealnie gładki mus (min. 1-2 minuty miksowania).
  • Przepis pochodzi ze strony: kwestiasmaku.com
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s