Warzywne chili

warzywne chili

Składniki na 3 porcje:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 puszki fasoli pinto (2 x 425 g)
  • 1 puszka krojonych pomidorów (410 g)
  • 220 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • przyprawy: chili, oregano, kmin rzymski, sól

Przygotowanie:

  • W dużym garnku rozgrzać na średnim ogniu 1 łyżkę oliwy.
  • Dużą cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić krótko.
  • Dodać 3 duże ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę.
  • 2 papryki i 2 łodygi selera naciowego umyć i pokroić w kostkę. Dodać do garnka.
  • Pieczarki umyć i pokroić w plasterki lub małe ćwiartki. Dodać do warzyw. Dusić kilka minut, aż warzywa zmiękną.
  • Dodać przyprawy: 1 łyżkę chili, 1 łyżkę oregano, 1 łyżeczkę kminu rzymskiego i 1 łyżeczkę soli. Dusić jeszcze 5 minut od czasu do czasu mieszając.
  • Dodać 2 odcedzone puszki fasoli i krojone pomidory wraz z sokiem. Doprowadzić do delikatnego wrzenia i dusić przez 25-30 minut, aż całość nieco zgęstnieje.
  • Przepis pochodzi ze strony: dietasouthbea.ch

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s