Muffinki jarzynowe

muffinki jarzynowe

Składniki na 11 babeczek:

  • 7 jajek
  • średni brokuł
  • 220 g pieczarek
  • 1 mała lub pół dużej cebuli
  • 1 czerwona papryka
  • pół szklanki sera żółtego light
  • sól, papryka słodka, chilli

Przygotowanie:

  • Piekarnik nastawić na 180 st. C (= 355 st.F)
  • Brokuł krótko (ok. 5-7 minut) ugotować w osolonej wodzie.
  • Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżki oliwy zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki. Smażyć dość krótko żeby nie puściły zbyt dużo wody. Paprykę również pokroić i podsmażyć kilka minut aż zmięknie. Po usmażeniu składników odsączyć z patelni wodę.
  • Z ostudzonego brokuła odciąć korzenie, a różyczki rozdrobnić nożem lub widelcem.
  • W misce rozbełtać 7 jajek (można mniej, wtedy masa będzie gęstsza).  Do miski przełożyć brokuła i posmażone pieczarki z cebulą i papryką. Dodać pół szklanki sera żółtego light. Doprawić solą, papryką słodką, ew. odrobiną chilli. Wymieszać.
  • Masę przełożyć do silikonowych foremek na muffinki. Piec 25 minut.
  • Przepis pochodzi ze strony: dietasouthbea.ch

przepis_southbeach_123

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s