Rzodkiewkowa sałatka z jajkami

salatka z rzodkiewka ogorkiem
Składniki na 2 porcje:

  • duża garść dowolnej sałaty
  • mały pęczek rzodkiewek
  • pół średniego ogórka
  • 4-5 jajek
  • 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 małe ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • pół pęczka szczypiorku

Przygotowanie:

  • Sałatę, rzodkiewki, ogórka wyciągnąć wcześniej z lodówki, żeby nie były zbyt zimne.
  • Jajka ugotować na twardo lub półtwardo.
  • Rzodkiewki i ogórka umyć, pokroić w cienkie plasterki. Sałatę poszarpać na mniejsze kawałki.
  • Warzywa ułożyć w misce posolić odstawić na chwilę.
  • Przygotować w miseczce 2 płaskie łyżki jogurtu, dodać do niego 2 przeciśnięte ząbki czosnku i przyprawy: sól, pieprz, paprykę. Warzywa polać sosem i delikatnie wymieszać. Dodać jajka pokrojone na ćwiartki. Posypać całość szczypiorkiem.
  • Przepis pochodzi ze strony: siostry-fit.blogspot.com
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s