Jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami
Składniki na 2-3 porcje:

  • 6-7 jajek
  • 200-220 g pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • 1 łyżeczka oliwy

Przygotowanie:

  • Do garnka wlać letnią wodę, przełożyć do niego jajka. Wodę doprowadzić do bulgotania, dodać szczyptę soli i gotować ok. 9-10 minut.
  • Cebulę i umyte pieczarki posiekać drobniutko (lub wrzucić do miksera), przełożyć na patelnię z rozgrzaną 1 łyżeczką oliwy i podsmażyć krótko.
  • Jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyciągnąć żółtka. Żółtka przełożyć do małej miski, dodać pieczarki z cebulą, 1 łyżeczkę jogurtu naturalnego i przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką. Mieszać do powstania jednolitej masy.
  • Farsz przełożyć do białek (ok. 2-3 łyżeczki na połówkę jajka).
  • Paprykę umyć i pokroić w paseczki, szczypiorek posiekać.
  • Przepis pochodzi ze strony: dietasouthbea.ch

przepis_southbeach_123

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s