Sałatka ryżowa z szynką


Składniki:

  • woreczek ugotowanego ryżu
  • 200 g szynki w kawałku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2-3 duże ogórki konserwowe
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 duże łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Ugotować 4 jajka na twardo. Ugotować ryż na sypko. Odcedzić i ostudzić.
  • Pokroić w kostkę 200 g szynki, 2-3 duże ogórki konserwowe, odcedzić kukurydzę.
  • Wymieszać składniki, dodać 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, przyprawy.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s