Krem fasolowo-pomidorowy

krem fasolowo pomidorowy (3)

Składniki:

  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego (lub więcej)
  • 1 mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, sól i pieprz
  • do smażenia: oliwa
  • do podania: tarty parmezan

Przygotowanie:

  • Przygotować 1,5 litra wywaru warzywnego wg tego przepisu.
  • Fasole odcedzić i opłukać, wrzucić do wywaru, dodać pomidory.
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 1 łyżce oliwy. Jak będzie miękka przełożyć ją do zupy oraz dodać 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
  • Całość gotować do miękkości fasoli, dodać 3 pełne łyżki przecieru pomidorowego i przyprawy: 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, szczyptapieprzu i ok. ¾ łyżeczki soli.
  • Zmiksować zupę na krem.
  • Przepis pochodzi ze strony: pao77.blox.pl
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s