Pomarańcze z kaszą i nasionami

pomarańcze na śniadanie
Składniki dla 2 osób:

  • 2 pomarańcze
  • 4 łyżki kaszy perłowej lub pęczak
  • szczypta soli
  • 2 łyżki słonecznika łuskanego
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

  • Kaszę opłukać pod bieżącą, zimną wodą. W małym garnku zagotować 375 ml (1,5 szklanki) wody ze szczyptą soli. Kasza powinna wchłonąć cały płyn (gotuje się ok. 30-40 minut).
  • Pomarańcze obrać i pokroić na plasterki. Wyłożyć na talerz.
  • Na pomarańcze wysypać ugotowany pęczak, łyżkę słonecznika, łyżkę pestek dyni, łyżkę sezamu i polać łyżką miodu.
  • Przepis pochodzi ze strony: kingaparuzel.pl

przepis_southbeach_23

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s