Pancakes z syropem klonowym

pancakes z owocami (3)
Składniki na ok. 16-18 pancakes:

  • 1¼ szklanki mąki orkiszowej (ok. 160 g)
  • 1¼ szklanki maślanki (ok. 310 ml)
  • ¼ szklanki oliwy (ok. 60 ml)
  • ¼ szklanki cukru pudru (ok. 30 g)
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • dodatki: syrop klonowy, truskawki, brzoskwinie

Przygotowanie:

  • Przełożyć do miski wszystkie składniki, zmiksować je na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Rozgrzać patelnię i na średnim ogniu (bez tłuszczu) smażyć pancakes z dwóch stron (krótko, ok. 1-2 minuty z każdej strony). Podawać z syropem klonowym i owocami.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s